Välkommen till Stockholm!

Stockholm Foto: Jeppe Wikström/Visit Stockholm

Foto: Jeppe Wikström/Visit Stockholm

SVT meddelade idag att Eurovision Song Contest 2016 kommer att arrangeras i Stockholm – på Stockholm Globe Arenas. Det här är en riktigt skön revansch för huvudstaden som kände sig lite snopna förra gången för tre år sedan när arrangörskapet gick till Malmö.

Ericsson Globe kommer att vara värd för själva tv-sändningarna, men hela arenaområdet kring Globen förväntas ingå i arrangemanget. Vad som verkar extra spännande med denna lösning är att planerar att införliva Tele2 Arena i sändningen av lördagens final.

Varför gick då inte evenemanget till någon av de jättearenorna kanske du undrar nu? Jo, med all scenbyggnation, riggning av teknik och repetitioner kräver en ESC-produktion tillgång till sin arena under en sammanhängande period av 6 veckor och jag har svårt att se att varken Tele2 eller Friends, som båda är stora fotbollsarenor, har möjlighet att rensa i sina kalendrar under en så lång tid under april-maj.

SVT sade redan förra gången det begav sig att man ville göra sändningen mer intim och familjär än den varit åren dessförinnan när produktionerna bara växte och växte för att alla ville bräcka varandra. Detta lyckades man mycket bra med i Malmö, både p.g.a. en mindre arena och en mindre stad, och arrangemanget blev mycket uppskattat i Eurovisionkretsar. Vi ser fram emot att se vad som kommer att hända i Stockholm i samband med arrangemanget.

Globen har stått värd för Eurovision Song Contest en gång tidigare, 2000, efter att Charlotte Nilsson (numera Perelli) vunnit med Tusen och en natt året innan i Jerusalem. Då vann danska Olsen Brothers med Fly on the Wings of Love.

Varmt välkommen till Stockholm i maj 2016!

Och för dig som är involverad i produktionen på något sätt:
I’m here when you need me!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s