Där bortom schlagern finns en verklighet…

Välkommen till verkligheten

Hört talas om PES någongång? Inte? Vi är många som drabbas av den åkomman med regelbundenhet en gång om året i mitten/slutet av maj. Vad det står för? Post Eurovision Syndrome förstås! Det där tillståndet när ESC-bubblan spricker och lämnar dig med en känsla av tomhet och abstinens och man förväntas återanpassa sig till verkligheten som om inget hänt…

Nej, jag var inte nere i Wien i förra veckan – i alla fall inte fysiskt. Mentalt och digitalt däremot var jag nog lika närvarande nere i Österrike som alla andra Eurovision-nördar.  Jag har ingenting emot att uppleva tävlingen på avstånd genom tv-rutan, särskilt inte nuförtiden med den digitala tekniken och Eurovision-produktionens generösa delande av alla filmklipp och uppdateringar i sociala medier, men jag inbillar mig att de som befinner sig i bubblan rent fysiskt har lättare att återanpassa sig när äventyret är över. De lämnar en arena och ett hotellrum, sätter sig på ett flygplan och kommer hem till sitt hem, sin familj och sin vardag. Jag som varit hemma hela tiden har inte lika lätt att definiera skiljelinjen mellan då och nu.

Jag hymlar inte med att jag är en ESC-nörd. Jag brukar säga att det är precis som att vara fotbollssupporter, träningsfreak eller hemnetknarkare – med den enda skillnaden att jag bara är hopplöst insnöad ett par veckor om året istället för året runt. Jag skäms därför inte över att jag dränkt er med Eurovision-inlägg den senaste tiden. Det är över nu, verkligheten är tillbaka.

Jag ska däremot försöka justera min vardag lite i jämförelse med hur den var innan årets ESC-bubbla kom och omslöt mig – jag ska försöka återta någon slags regelbundenhet i den här bloggen och inte ha den vilande som jag haft på senare tid. Under den här veckan har jag kommit underfund med hur mycket jag har saknat att skriva här och sätta ord på mina tankar om olika fenomen i samhället som berör, frustrerar, upprör eller gläder mig. På det viset hoppas jag att den här ESC-veckan i förlängningen kan glädja även er läsare som inte är lika förtjusta i Eurovision som jag (t.ex. min kära pappa som säkert börjat ifrågasätta sin dotters mentala hälsa vid det här laget.) Tack för att ni stått ut med mig!

Där bortom schlagern finns en verklighet om du vill uppleva den här med mig. Ta första stegen, jag visar dig vägen ikväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s