Rätten till våra traditioner – del 2

helgdagar

När jag läste det här pressmeddelandet från mobiloperatören 3 började det riktigt bubbla inombords – de tänker faktiskt på allvar låta sina anställda välja sina egna helgdagar! Riktigt coolt och en stor eloge till dem om de är först i landet med detta!

”− Att enbart låsa helgdagar till de traditionella kristna högtiderna känns varken modernt eller generöst ur ett arbetsgivarperspektiv – därför tar vi det här initiativet. På 3 har vi alltid sett mångfald som en stor tillgång. Inte bara att för att vi exempelvis kan erbjuda kundservice på flera språk, utan även den arbetsplats och företagskultur som den skapar – ett värde som vi inte kan sätta en prislapp på, säger Mattias Segelmark, personaldirektör på 3.”

Det är precis den tanken jag lyfte i mitt tidigare blogginlägg Rätten till våra traditioner och därför måste jag givetvis även sprida den här nyheten till er mina kära läsare.

Jag hoppas att andra arbetsgivare tar efter detta initiativ och låter sina anställda själva få styra sina liv och högtider.

Om du fick möjligheten att välja dina egna helgdagar, skulle du göra det då? Det skulle jag definitivt göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s