Ära vare Mammon

Det rapporterades idag att den svenska handeln förutspår julhandelsrekord i år igen – är det bara jag som känner mig lite äcklad av den nyheten?

Vad är det som gör att vi så snällt och vänligt inrättar oss i det kalla omänskliga konsumtionssamhälle som regerar världen idag? Vad ska vi med alla prylar till? Och varför ska vi nödvändigtvis köpa nytt när vi redan har mer än vi behöver?

dollar

Det verkar inte spela någon roll att ekonomin går dåligt och att varslen haglat över Sverige under hela hösten, vi ska ändå slänga ut mer pengar än någonsin förut även detta år. Samtidigt rapporterades det tidigare i veckan att Svenskarna aldrig har haft större skulder än nu. Den bistra slutsatsen man kan dra av det är att vi handlar och handlar oavsett om vi har pengar eller ej – hur tänker folk?

Någon annan dag ska jag försöka utveckla mina teorier om konsumismen, kapitalismen och människans förhållande till pengar – jag har en känsla av att det blogginlägget kommer att bli ganska långt…

växel

3 svar till “Ära vare Mammon

  1. Jag ser fram emot fortsättningen på det här. Ett ämne som måste tas upp och ett område där folk måste börja tänka sig för snart innan det är för sent.

  2. Ping: Goda nyheter | Written by Emzie·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s