Finbesök

Vi har fått finbesök – en alldeles orädd och fantastiskt vacker räv har tydligen fattat tycke för vår tomt och har de senaste daganrna besökt oss vid flera tillfällen. Hela dagen igår och halva dagen idag har hen legat i solen på vår gräsmatta framför huset och inte bekymrat sig alls att man gått i närheten för att titta och fota.

Jag är alldeles betagen av den lilla skönheten och vill att det aldrig ska ta slut – men jag gissar att det väl måste det… Hen verkar vara helt orädd och inte riktigt veta hur man ska bete sig som räv – hen borde hitta ett gryt att sova i, annars kommer det bli jobbigt för henom när det blir vinter och kallt. Men jag önskar så att vi kunde få behålla henom!

En granne har ringt till kommunen och bett om hjälp och de har sagt att de, beroende på rävens skick, antingen kan fånga in den och släppa den i det vilda eller ”ta bort den”. Alla källor jag hittar säger att för domesticerade rävar inte går att återförvilda eftersom de vant sig vid människor och vet att det finns mat i närheten av oss och att enda sättet att ”hjälpa” är att avliva dem. Eftersom vår räv är alldeles frisk tycker jag att det vore ett alltför grymt öde för henom så imorgon ska jag försöka få tag på någon djurpark som kan tänka sig att ta emot vår vackra vän…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s